Alles over gezond eten

Gezond

Welke kruiden passen bij karbonades?

Welke kruiden passen bij karbonades? De beste kruiden om op je karbonades te gebruiken zijn gedroogde rozemarijn en knoflook. Dit bericht geeft je een overzicht van hoe je de beste karbonades met kruiden maakt.

Het gebruik van kruiden in voedsel wordt steeds populairder, niet alleen voor de smaak en kleur die het het voedsel geeft, maar ook voor de vermeende gezondheidsvoordelen.

Bepaalde kruiden zoals knoflook, lijnzaad, fenegriek en citroengras hebben bewezen gezondheidsvoordelen zoals verlaging van het cholesterolgehalte en beheersing van de bloedsuikerspiegel.

Als je karbonades wilt bereiden, ben je misschien in de war over de beste kruiden die je kunt gebruiken om je karbonade een smaakvolle smaak en een heerlijk aroma te geven.

Welke kruiden passen bij karbonades?

Enkele van de beste kruiden die bij een karbonade recept passen zijn:

Peterselie: voor een frisse, aardse smaak in je karbonades raden we je aan wat blaadjes peterselie over je geroosterde of gegrilde karbonades te strooien. Meer zelfs, peterselie paart goed met Italiaanse kruiden en rozemarijn.

  1. Tijm

Tijm heeft een citroenachtige ondertoon die het onderscheidt van marjolein – tijm combineert heerlijk met knoflook, peterselie of salie.

  1. Gember

Je kunt kiezen voor verse gember of gemalen gember. Houd er rekening mee dat verse gember scherper van smaak is dan gemalen gember.

Tip: natuurlijke kruiden voor vlees

  1. Knoflook

Algemeen wordt aangenomen dat gember overal bij past! Deze bewering geldt ook voor karbonades. Je kunt knoflookpoeder, gehakte knoflook of geroosterde knoflook gebruiken om varkensvleesgerechten meer smaak te geven.

  1. Basilicum

Als je een kruidentuin hebt, kun je de drang niet weerstaan om basilicum te gebruiken op je karbonades. Verse of gedroogde basilicum past goed bij karbonades, en het belangrijkste is dat basilicum goed paart met de meeste kruiden.

  1. Rozemarijn

Rozemarijn heeft een vleugje citrussmaak, dus gebruik het spaarzaam bij het maken van je karbonades.

Hoe maak je karbonades

Dikke en ontbeende karbonades hebben de meeste voorkeur bij het bereiden van karbonades omdat ze lekker mals zijn.

Om te beginnen kun je de karbonades het beste minstens 20 minuten voor het koken uit de koelkast halen.

Verhit de pan enkele minuten en leg er dan je karbonades in. Schroei de karbonades net gaar.

Om de saus voor de karbonades te maken haal je de gebruinde karbonades eruit en strooi je bloem in de pan om de saus in te dikken.

Giet de kippenbouillonwijn langzaam in de pan tot er een mooie gladde saus ontstaat.

Voeg kruiden en specerijen toe voor de smaak in de saus.

Doe op dit punt de karbonades terug in de pan en warm ze ongeveer 10 minuten op. Serveer dan met rijst, eiernoedels of aardappelpuree.

Dit vind je misschien ook leuk...