Alles over gezond eten

Gezond

Speciaalbieren bij gezonde gerechten

speciaalbier pakketten

Speciaalbieren, het waterig bier dat je vaak drinkt bij gezonde gerechten. In dit artikel vertellen we wat speciaalbier precies is en welke bieren bij welk gerecht past. Daarnaast vertellen we de voordelen van speciaalbier voor je lichaam! 

Wat is speciaalbier?

Speciaalbier is een categorie van bieren die zich onderscheidt van andere bieren door hun ingrediënten, bereidingswijze of smaak. In Nederland kent men verschillende soorten speciaalbieren, zoals witbier, Trappistenbier en abdijbier. Speciaalbieren zijn vaak iets sterker dan gewone bieren en worden daarom meestal in kleinere glazen geserveerd.

Speciaalbieren zijn niet alleen lekker om te drinken, maar kunnen ook een mooie aanvulling zijn op een gezond gerecht. Witbier bijvoorbeeld bevat veel vitamine B en kan daarom helpen om de spijsvertering te verbeteren. Ook abdijbier wordt vaak aanbevolen bij maag- en darmklachten.

Welk speciaalbier bij welk gerecht?

Als je op zoek bent naar een lekker speciaalbier om bij je volgende maaltijd te drinken, kijk dan eens naar deze lijst. We hebben de perfecte bieren voor allerlei verschillende gerechten, van eenvoudig tot uitgebreid.

– Witbier bij kipgerechten: Witbier is een frisse en licht citrusachtige biersoort die perfect past bij kipgerechten. Deze biersoort wordt vaak geserveerd met kippensoep of kippenvleugels.

– Saison Bier bij vleesgerechten: Saison Bier is een Belgische biersoort met wat peperige en citrusachtige smaken. Het is een goede keuze om bij vleesgerechten te drinken, vooral als het gaat om gerechten met rundvlees of lam.

– Pilsbier bij visgerechten: pilsbier is een koels en licht bier met een kruidig aroma. Het wordt vaak geserveerd met vissoep of doperwten, oftewel frietjes. Als je van vis houdt, is dit de perfecte saus om te drinken.

– India Pale Ale (IPA) bij vleesgerechten: India Pale Ale is een meer aromatische versie van het bekende Britse pilsbier. Deze speciaalbiertjes hebben hogere alcoholpercentages en veel fruitige smaken.

Als je ook graag speciaalbier bij je gerechten wilt. Neem dan eens een kijkje bij The Taste of the Wolve! Deze online bierwinkel verkoopt standaard speciaalbier pakketten. Zo heb jij bij elk gerecht een heerlijk speciaalbiertje klaar staan.

Tips & Tricks om te bepalen wat je wilt drinken

Als je denkt aan bier, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan een gezond drankje. Toch zijn er steeds meer mensen die ervoor kiezen om speciaalbier te drinken bij hun gezonde gerechten. Dit komt omdat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de voordelen van bier voor de gezondheid. Speciaalbieren bevatten vaak minder calorieën en suikers dan reguliere bieren, en sommige soorten bevatten zelfs probiotica, wat goed is voor de spijsvertering.

Dit vind je misschien ook leuk...