Alles over gezond eten

Gezond

Horeca koelkasten vergelijken, hoe doe je dat?

Voor een horecazaak geldt uiteraard dat ze graag alles in het werk zal willen stellen om ervoor te zorgen dat haar voedingswaren steevast op de meest optimale manier kunnen worden bewaard. Om dit voor mekaar te krijgen zal men ervoor moeten kiezen om één of mogelijk zelfs meerdere horeca koelkasten te kopen. Zoals de naam al aangeeft geldt voor dergelijke koelkasten dat ze specifiek in het leven werden geroepen om tegemoet te komen aan de vooropgestelde eisen van horecazaken. Wat betekent dat nu echter precies en waar moet je zeker aandacht aan besteden bij het vergelijken van de verschillende horeca koelkasten op de markt? Dit zijn belangrijke, vaak gestelde vragen waar we je hier op deze pagina graag een sluitend antwoord op geven. 

Over welk formaat moet jouw horeca koelkasten beschikken?

Eén van de eerste zaken waar je bij horeca koelkasten vergelijken de nodige aandacht aan moet besteden heeft te maken met het formaat dat is vereist. Dit is iets wat je uiteraard geheel zelf zal moeten bepalen. Let wel op, het formaat waarvoor je zal kiezen is niet alleen maar bepalend voor de hoeveelheid aan ruimte die in beslag zal worden genomen. Bovendien is het namelijk uiteraard ook zo dat de capaciteit hierdoor wordt bepaald. Ook hier dien je zeker aandachtig voor te zijn. Verder spreekt het voor zich dat een groter formaat van horeca koelkast logischerwijs ook een hoger prijskaartje met zich meebrengt. Ook hier moet je wel de nodige aandacht aan besteden.

Van welk energieverbruik mag er sprake zijn? 

Horeca koelkasten staan er in de praktijk om bekend grote energieverbruikers te zijn. Dat is niet alleen het gevolg van het feit dat vooral de oudere exemplaren nog vaak over een slecht energielabel beschikken, daarnaast spreekt het voor zich dat deze toestellen de klok rond blijven draaien. Het gevolg hiervan is dat ze echt continue zorgen voor een bepaalde verbruikskost. Bij het uitvoeren van een vergelijking loont het omwille van deze reden altijd de moeite om zoveel mogelijk aandacht te besteden aan het energieverbruik waarvan sprake is. Alleen zo is het immers mogelijk om de periodieke verbruikskosten binnen de perken te kunnen houden. 

Wat ook te denken van de deur van je horeca koelkast?

Bovenstaande lijkt misschien om te beginnen een beetje vreemd. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk wel degelijk zo dat je bij het vergelijken van horeca koelkasten ook altijd rekening zal willen houden met het type deur waarvan sprake is. Wat deze deur betreft is het immers een mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee verschillende mogelijkheden die worden aangeboden, namelijk:

  1. Een volledig gesloten deur die geen inkijk mogelijk maakt;
  2. Een glasdeur die de inhoud van de koelkast uiteraard wel weergeeft;

Voor beide type horeca koelkasten geldt dat ze zowel beschikken over een aantal interessante voor- als nadelen. De belangrijkste reden om te kiezen voor de eerste optie heeft te maken met het beperktere energieverbruik. Voor de tweede optie geldt dat ze vooral geschikt is om dienst te doen als koelkast om bijvoorbeeld achter de bar te plaatsen en je dranken in te leggen. 

Advies nodig? Vraag het aan de experts van Horecagemak

Dit vind je misschien ook leuk...