Alles over gezond eten

Koken

Buiten koken in de zomer

Er zijn veel redenen waarom u een van de vele methoden voor buiten koken voor uw maaltijden wilt gebruiken. Misschien ga je kamperen of wil je gewoon buiten in je achtertuin grillen. Wat uw reden ook is om de buitentechnieken te gebruiken om te koken, u moet begrijpen wat een paar van hen zijn en hoe ze u kunnen helpen het juiste soort voedsel voor u en uw gezin te bereiden.

U kunt kiezen uit grillen met een paar verschillende soorten grills tot koken op open vuur. Het hangt allemaal af van wat je wilt koken en waarom je hebt besloten om buiten te koken. Hieronder vind je een aantal verschillende manieren om buiten te koken om uit te kiezen.

Gasgrill koken

Een van de meest populaire manieren om buiten te koken is met een gasgrill. Deze grill gebruikt aardgas of propaan, wat uw belangrijkste brandstofbron zal zijn om te koken. Misschien wilt u de gaswarmte aanvullen met houtsnippers, zodat u meer smaak krijgt omdat u op gas kookt.

Er zijn veel voordelen die je krijgt als je op gas kookt. Het is een van de handigste manieren om te koken, want je hoeft alleen maar je grill bloot te leggen, een schakelaar om te draaien en te beginnen met koken. Het duurt amper 10 minuten voordat je grill warm genoeg is om op te koken en in vergelijking met andere buitenkookmethodes is dit erg snel.

Een ander groot voordeel van koken met een gasgrill is het opruimen. Het is heel gemakkelijk om een ​​gasbarbecue schoon te maken, omdat er geen as of rommel is van houtskoolstof of hout. Je kunt je grill tien minuten warm laten blijven nadat je klaar bent met koken en een beetje schrapen en je bent helemaal klaar. Door de hitte wordt de grill vanzelf goed schoon.

Het enige nadeel van koken met een gasgrill is dat je de smaak van het voedsel dat je met het gas kookt een beetje aantast. Dit stoort de meeste mensen niet en je kunt houtsnippers gebruiken om je eten wat meer smaak te geven. Als je houtsnippers gebruikt, zorg er dan voor dat je ze een tijdje in water laat weken voordat je ze op de grill legt.

Houtskoolgrill

Een houtskoolgrill is misschien een betere manier om te koken als je de smaak van je eten niet wilt aantasten. Er gaat niets boven het krijgen van die goede BBQ rooksmaak in je eten van de grill. Bovendien zijn houtskoolbarbecues veel goedkoper dan gasbarbecues omdat ze veel eenvoudiger zijn. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een houtskoolgrill.

Je kunt nog steeds houtsnippers gebruiken om smaak aan je eten te geven en als je het juiste gereedschap hebt, kun je de houtskool aansteken en in ongeveer 20 minuten klaar zijn om te koken. Dit is een geweldige manier om buiten te koken als je geen gas wilt gebruiken, maar toch wilt grillen. Je kunt de geweldige rokerige smaak behouden door een houtskoolgrill te gebruiken en in de meeste gevallen is het niet zo duur.

Opruimen is wat inspannender dan het gebruik van een gasbarbecue, maar de meeste houtskoolbarbecues hebben een manier om het stof en de as vrij gemakkelijk te verwijderen. Dit is niet veel anders dan de tank los te haken van een gasbarbecue elke keer dat deze moet worden gevuld. Met deze buitenkookmethode krijgt u beter smakende gerechten met een meer natuurlijke smaak.

Vergeet niet je kookschort aan te doen!

Boven een open houtvuur

Als u aan het kamperen bent of als u een vuurplaats in uw achtertuin heeft, kunt u er ook voor kiezen om boven een open vlam te koken met een houtvuur. Hierdoor kunt u het eten heerlijk laten smaken en op veel verschillende manieren koken. U kunt profiteren van het koken van dingen zoals schoenmakers in een Nederlandse oven of het koken van vele andere gerechten met de gereedschappen die zijn gemaakt om boven een open vuur te koken.

Als je aan het kamperen bent en je gebruikt een vuur om de meeste van je maaltijden te koken, kun je veel dingen koken met eenvoudige potten en pannen die gemaakt zijn om te koken. Er zijn echter ook hulpmiddelen waarmee u een sandwich in zakstijl kunt maken en in het vuur kunt leggen om te koken. Dit is geweldig voor een pizza-sandwich of iets anders dat kan worden geroosterd.

Veel kampeerders koken het meeste eten liever, maar met een open vuur kun je marshmallows, hotdogs en vele andere gerechten roosteren met een eenvoudige spies die lang genoeg is om in het vuur te steken zonder je hand te verbranden. Er zijn veel hulpmiddelen om je te helpen bij het koken tijdens het kamperen en de meest natuurlijke manier om buiten te koken is boven een open vuur.

De buitenkookmethode die u kiest, heeft veel te maken met wat u van plan bent met uw eten te doen. Als je gewoon buiten in je achtertuin kookt, is het kiezen van een grilltype en koken heel anders dan wanneer je kampeert. Kampeerders hebben meer uitrusting nodig en ze hebben veel keuzes voor het gereedschap dat ze kunnen gebruiken om te koken boven een open vuur of zelfs met gasbranders.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *